Українці Чехії підтримали звернення до ООН щодо звільнення моряків

Українці Чехії підтримали звернення до ООН щодо звільнення моряків

Відео
Укрінформ
Українці Чехії підтримали звернення до Генерального Секретаря ООН щодо негайного звільнення з полону українських моряків та засудження агресії Росії проти України.

Про це повідомляється у Facebook на сторінці Вадима Свириденка, уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій та члена української ініціативної групи з підготовки звернення до Генерального секретаря ООН.

«Українці Чехії своєю підтримкою звернення до Генерального секретаря ООН вимагають засудження російської агресії проти України та негайного звільнення з російського полону українських моряків. Українці єдині! Дякуємо!», - зазначив Вадим Свириденко.

У розміщеному на сторінці відеоролику українці, як проживають у Чехії, також просять Генсека ООН  посприяти звільненню усіх вйськовослужбовців, які протиправно утримуються в РФ.

Як відомо, до 18 лютого триває акція на підтримку українських військовополонених, у тому числі моряків, яка передбачає підписання Звернення до Генерального секретаря ООН з вимогою сприяти у негайному звільненні полонених.

Читайте також: Українці Бразилії підтримали звернення до ООН щодо осуду агресії РФ і звільнення моряків

Звернення ініціювала українська ініціативна група, до складу якої входять Герой України, генерал-майор Ігор Гордійчук, Герой України, народна артистка України Ада Роговцева, Герой України, визволений з полону «ЛНР» Володимир Жемчугов, релігієзнавець, визволений з полону «ДНР» Ігор Козловський та Вадим Свириденко, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій та ін.

Підписати звернення можна у Національному музеї історії України (НМІУ) або в електоронному форматі.

20 лютого 2019 року цю вимогу передадуть до зібрання Генеральної Асамблеї ООН.

Відео: сторінка Вадима Свириденка у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-