Українці Бразилії підтримали звернення до ООН щодо осуду агресії РФ і звільнення моряків

Українці Бразилії підтримали звернення до ООН щодо осуду агресії РФ і звільнення моряків

Відео
Укрінформ
Українці Бразилії підтримали звернення до ООН щодо засудження російської агресії в Україні та звільнення військовополонених українських моряків.

Про це йдеться у Facebook-повідомленні президента БО «БФ Єдність побратимів», яким на своїй сторінці у Facebook поділився Вадим Свириденко, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій та член української ініціативної групи з підготовки звернення до Генерального секретаря ООН.

«Громади українців з різних країн світу підтримали звернення до Генерального секретаря ООН щодо осуду російської агресії проти України та негайного звільнення з російського полону українських моряків. Дякуємо українцям з Бразилії за підтримку!», - йдеться у повідомленні.

На сторінці також розміщене відео від української громади у Бразилії, в якому вони озвучують свої вимоги. «Українська громада з Прудентополіса, Бразилія, вимагає звільнення українських моряків з російського полону. Слава Україні!», - йдеться у відео.

Зазначається, що у м. Прудентополіс проживає 80% мешканців українського походження.

Як повідомлялося, українці та друзі України в Латвії підписали 14 лютого Звернення до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, в якому запропоновано вимагати звільнення українських моряків, захоплених в полон Росією.

Читайте також: Українці Лівану підтримали звернення до ООН щодо звільнення українських моряків

Напередодні українська ініціативна група, до складу якої входять Герой України, генерал-майор Ігор Гордійчук, Герой України, народна артистка України Ада Роговцева, Герой України, визволений з полону «ЛНР» Володимир Жемчугов, релігієзнавець, визволений з полону «ДНР» Ігор Козловський та Вадим Свириденко, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій, підготувала звернення до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. Мета петиції - прийняття Генеральною асамблеєю ООН резолюції, що стосується прав людини в Автономній Республіці Крим, а також негайне звільнення військовополонених українських моряків.

20 лютого 2019 року цю вимогу передадуть до зібрання Генеральної асамблеї ООН.

Фото: National Geographic Kids

Відео: Kostiantyn Vinnychenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-