Письменник з України провів літературний майстер-клас для українських школярів в ОАЕ

Письменник з України провів літературний майстер-клас для українських школярів в ОАЕ

Фото
Укрінформ
Український письменник Тарас Ващук провів 15 лютого літературний майстер-клас для учнів Української школи в ОАЕ «Софія».

Про це Укрінформу в ексклюзивному коментарі повідомила заступник директора Української школи в ОАЕ "Софія" і  викладач української мови та українознавства для дітей старшого віку Тетяна Співаковська.

«Хто з дорослих чи дітей не мріяв написати казку? Вигаданий, чарівний світ з дивовижними героями викласти на папері. Письменник Тарас Ващук в Українській школі в ОАЕ «Софія» на своєму літературному майстер-класі «Вигадаємо казку разом» здіснив мрію  не тільки учнів школи, а й їхніх батьків та навіть учителів», - зазначила директор Української школи в ОАЕ «Софія» Наталія Сердюк.

Захід розпочався з прочитання Тарасом Ващуком його оповідання «Лист до Сан-Дієго» про маленьку дівчинку, яка писала лист до тата, після чого діти відповідали на запитання вікторини. А згодом письменник поділився з дітьми деякими секретами написання казок: які вони бувають, як обирати героїв та місце дії, як розвивати сюжет.

«Під час майстер-класу Тарас Ващук залучив до активної участі всіх. Дві команди дітей відповідали на запитання, придумували героїв та дві різні сюжетні лінії, а дорослі їм допомагали. Дитячій фантазії у поєднанні зі щирим бажанням творити не було меж», - зазначила Тетяна Співаковська.

У свою чергу, письменник був задоволений роботою з українськими учнями, вражений їхньою активністю і знанням української мови - навіть дітьми зі змішаних сімей. Тарас Ващук має досвід роботи вчителем англійської мови в арабській школі, тож йому є з чим порівнювати. «Українські діти – найкращі», – зізнався він.

Читайте також: Письменник Тарас Ващук подарував українській школі в ОАЕ книги про Україну

 За словами учасників, майстер-клас пройшов у легкій, невимушеній атмосфері, і після нього справді захотілося створити власну казку.

Насамкінець діти отримали завдання – придумати й написати власну казку і оздобити її малюнками, використовуючи спільні напрацювання з майстер-класу. "Таку казку, щоб добро обов’язково перемогло зло, як це зазвичай у казках буває і за що ми їх любимо. Творіть казки разом із дітьми, розвивайте мислення і творчі здібності!», - закликала Тетяна Співаковська. Вона додала, що після виконання завдання діти отримають у подарунок видання «Книга-мандрівка. Україна», які Тарас Ващук закупив для школи «Софія».

У школі планують і надалі запрошувати письменника на різні заходи та уроки. «Ми лише розпочали співпрацю з Тарасом Ващуком, і перший досвід виявився успішним. Дітям дуже сподобався його стиль проведення уроків - інтерактивно, творчо, з гумором. Сподіваємося на продовження співпраці. У планах - літературний майстер-клас для дітей молодшого віку та уроки історії для старшої групи», - розповіла заступник директора школи «Софія».

Фото: Українська школа в ОАЕ "Софія"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-