Звільнення полонених моряків: діаспора та друзі України в Латвії підписали звернення в ООН

Звільнення полонених моряків: діаспора та друзі України в Латвії підписали звернення в ООН

Укрінформ
Українці та друзі України в Латвії підписали Звернення до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша, в якому запропоновано вимагати звільнення українських моряків, захоплених в полон Росією.

Про це розказала кореспондентові Укрінформу керівник латвійського Ukrainas atbalsta biedriba/Товариства підтримки України.

«Дізнавшись про ініціативу підготовки Звернення до Антоніу Гутерреша з вимогою добиватися звільнення українських моряків, захоплених в полон Росією, ми відразу вирішили її підтримати. Зібралися в середу та підписали звернення. Ми також звертаємося до всіх українців та друзів Україні в усьому світі. Не будьте байдужим. Подібні акції, коли вони масові, посилюють тиск на країну агресора та наближають звільнення наших хлопців», - сказала Лазда.

Як відомо, напередодні українська ініціативна група, до складу якої входять Герой України, генерал-майор Ігор Гордійчук, Герой України, народна артистка України Ада Роговцева, Герой України, визволений з полону «ЛНР» Володимир Жемчугов, релігієзнавець, визволений з полону «ДНР» Ігор Козловський та Вадим Свириденко, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій, підготувала звернення до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша. Мета петиції - прийняття Генеральною асамблеєю ООН резолюції, що стосується прав людини в Автономній Республіці Крим, а також негайне звільнення військовополонених українських моряків.

20 лютого 2019 року цю вимогу передадуть до зібрання Генеральної асамблеї ООН.

Фото: Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-