СУМ і Пласт в Аргентині поглиблюють співпрацю

СУМ і Пласт в Аргентині поглиблюють співпрацю

Фото
Укрінформ
Українська скаутська організація Пласт відзначила подякою Крайову Управу Спілки Української Молоді (СУМ) в Аргентині за надану допомогу під час проведення пластового вишкілу вихователів.

Про це повідомляється на сайті cym.org з посиланням на голову Крайової Управи СУМ в Аргентині Каріну Нос.

«Пластовою подякою за співпрацю відзначено Крайову Управу СУМ в Аргентині. Сумівцям її вручили під час збірки-закриття дводенного вишколу на просвітянській оселі «Веселка», у присутності голови Головної Пластової Булави Марти Кузьмович. У такий спосіб було відзначено організаційну допомогу, яку надали члени СУМ для проведення цього пластового вишколу виховників», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає Вікіпедія, Пласт - українська скаутська організація з відділами по цілому світу, яка ставить собі на меті українське патріотичне та всебічне виховання молоді. В  Аргентині найбільший пластовий осередок (станиця) - це місто Буенос-Айрес, також існують станиці у Берасатегі і Бальєстері. Нині чисельність пластунів в Аргентині становить близько 100 осіб.

Спілка Української Молоді в Аргентинській Республіці - неприбуткова молодіжна громадська організація української діаспори в Аргентині, заснована 1950 року. Місією організації є згуртування молодих українців віком від 5 до 18 років, надання їм знань про власні корені через вивчення української мови і традицій за допомогою культурних і мистецьких заходів.

Фото: cym.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-