У Варшаві відкрили меморіальну дошку на будинку колишньої військової місії УНР

У Варшаві відкрили меморіальну дошку на будинку колишньої військової місії УНР

Фото
Укрінформ
У Варшаві відкрили меморіальну дошку на будинку колишнього готелю "Польський", де в 1919-1920 роках була розташована військова місія УНР.

Участь у відкритті виставки взяли, зокрема, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, віце-прем’єр-міністр, міністр культури і національної спадщини РП Пьотр Глінський, мер Варшава Рафал Тшасковський, польська інтелігенція та представники української громади міста, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ніщо так не зміцнює дружбу, як бойове братерство. Було дуже багато прикладів, коли ми це доводили. Така нагода була 100 років тому. Тоді поляки спільно з українцями захищали Варшаву і звільняли Київ", - заявив глава МЗС України.

Він подякував полякам за підтримку України у боротьбі з російською агресією.

"Захищаючи себе - захищаємо польських друзів. Так, ми робитимемо це й надалі",- наголосив Клімкін.

У свою чергу Глінський зауважив, що 100 років тому українці і поляки організували польсько-український союз двох вільних народів, які прагнули до незалежності. Він наголосив, що мудра політична думка про спільний інтерес у захисті незалежності обох країн реалізується й досі. Польський політик підкреслив, що Польща зараз підтримує Україну у складний момент історії, коли на неї напала Росія, і ця співпраця реалізується в багатьох сферах.

Читайте також: У місті угорських королев відкрили виставку про Ярослава Мудрого

Мер Варшави звернув увагу на те, що в 1920 році українці і поляки стояли пліч-о-пліч, і ця подія символічно відкриває підготовку до відзначення у польській столиці 100-річчя Варшавської битви.

"У Варшаві є багато місць, які свідчать про польсько-українську історію і, без сумніву, ми вшановуватимемо ці місця", - заявив Тшасковський.

Він звернув увагу на те, що у Варшаві проживає багато українців, а польська столиця має багато міст-партнерів в Україні. Мер Варшави підкреслив, що польська сторона й надалі розвиватиме такого роду співробітництво, а такого роду символічні моменти показують наскільки близькими партнерами можуть бути поляки й українці в об’єднаній Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-