Фільм «Спадок нації» про українську вишиванку вирушає до Португалії

Фільм «Спадок нації» про українську вишиванку вирушає до Португалії

Фото
Укрінформ
Перший документальний повнометражний фільм про вишиті сорочки демонструватиметься у найбільших містах Португалії наприкінці лютого - початку березня .

Про це йдеться на сторінці сценариста стрічки Лесі Воронюк у Facebook.

"Ініціативна Група СУМ в Португалії спільно з Посольством України в Португалії та Торгівельною палатою Україна-Португалія представляють документальний фільм "Спадок нації". Глядачів очікує незабутня зустріч з авторами стрічки», - йдеться у повідомленні.

Фільм демонструватиметься 26-28 лютого та 3 березня у містах Лісабон, Порту, Брага, Тавіра. Детальний розклад показів зазначений у програмі, розміщеній на сторінці Лесі Воронюк у Facebook.

Як повідомлялося, ідея фільму «Спадок нації» полягає в тому, що вишита сорочка є не тільки матеріальною, а й духовною спадщиною українського народу. У фільмі органічно переплетені дві площини. Перша, етнографічна, показує неймовірне різноманіття унікальних орнаментів, технік вишивки, крою, що залежать від регіону побутування сорочок. Друга - це історії людей, життя яких змінила вишиванка: врятувала, поєднала, стала символом нескореності чи останньою надією…

Режисер стрічки - Олександр Ткачук, сценарист - Леся Воронюк. Прем'єра відбулася 3 листопада 2016 р. Фільм знімався  у шести країнах: Україні, Канаді, Італії, ОАЕ, Німеччині, Росії.  Наразі "Спадок нації" показують в різних куточках земної кулі.

Вишита сорочка є не тільки частиною гардеробу кожного українця, але й символом та оберегом, який передається з покоління в покоління як безцінний скарб. Вишиванка – це символ, який єднає українців і презентує Україну у світі, це генетичний код та дрес-код нації.

Фото: Укрінформ та сторінка Лесі Воронюк у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-