Дні української культури пройдуть в Угорщині

Дні української культури пройдуть в Угорщині

Анонс
Укрінформ
Дні української культури відбудуться в Угорщині 20-23 лютого 2019 року.

Про це йдеться у програмі, розміщеній на сторінці Державного Самоврядування Українців Угорщини у Facebook.

Дні української культури в Угорщині розпочнуться 20 лютого виставкою-продажем вишиваних прикрас і аксесуарів, а також майстер-класом «Вишивка на порцеляні» Зої та Наталії Кунцевських.

21 лютого пройде виставка-продаж та майстер-клас членів Національної спілки майстрів народного мистецтва України Ілони Млинарської (вишивка) та Михайла Мажари (гончарство). Відбудеться започаткування проекту «Україна вишивана».

У п’ятницю, 22 лютого, буде організований круглий стіл на тему «Викладання української мови в Угорщині» з академіком Миколою Жулинським. Також програмою передбачені майстер-клас з гри на бандурі, покладання вінків до пам’ятника Тарасу Шевченку та урочисте відкриття виставка українських художников Угорщини.

У суботу, 23 лютого, відбудеться майстер-клас з гри на бандурі, презентація дитячих книжок та майстер-клас з витинанки.  Вечір завершиться виступом вихованців Української недільної школи, гостей з України – народної артистки України Світлани Мирводи і заслуженого діяча мистецтв України Володимира Гонського, та гала-концертом українських музикантів Угорщини.

Заходи у рамках Днів української культури в Угорщині відбудуться у Центрі української культури та документації у Будапешті.

Фото: Укрінформ та сторінка Державного Самоврядування Українців Угорщини у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-