Діти учасників АТО та ООС на Київщині отримали подарунки від діаспорян зі США і Канади

Діти учасників АТО та ООС на Київщині отримали подарунки від діаспорян зі США і Канади

Фото
Укрінформ
Діти учасників АТО та ООС з м.Кагарлик на Київщині отримали днями подарунки від однолітків-українців США і Канади у рамках акції «Теплом зігріємо серця» від Спілки української молоді (СУМ).

Повідомлення про це опублікувало видання “Вісник Кагарличчини”, про що на своїй сторінці у Facebook розповіла Світова спільнота Спілки української молоді (Ukrainian Youth Association - CYM Global).

«Для дітей, батьки яких захищали країну в зоні АТО або брали участь в ООС, було влаштоване справжнє свято. Діти танцювали, співали,  знайомились один з одним та дізнались більше про Спілку української молоді в Україні, завдяки якій вони мають насолоду вже другий рік отримувати чудові подарунки від однолітків-українців з Америки та Канади», - йдеться у повідомленні.

Під час майстер-класу, який проводила молодь міста на чолі з Анастасією Мацібурою,  діти виготовили «листівки добра». Дітлахи написали у листівках слова подяки та щирі побажання одноліткам та їх батькам, які, проживаючи далеко за морями, вміють дарувати радість багатьом сім’ям в Україні.

«П’ятий рік поспіль відбувається в Україні акція, під час якої діти та молодь української діаспори збирають і передають  різдвяні подарунки дітям українських бійців. Ідея доброчинної ініціативи належить членству Спілки Української Молоді - організації, яка діє понад 90 років й об’єднує українців у 12-ти країнах світу», - зазначає видання.

У рюкзаки для дітей учасників АТО та ООС їхні однолітки з діаспори поклали цукерки, книжки, іграшки, одяг, взуття, шкільне приладдя та листівки з побажаннями всіляких гараздів. Кошти для цього збирали різним способом: проводили благодійні ярмарки, брали участь у доброчинних забігах-марафонах, організовували цільовий збір пожертв, економили на розвагах і солодощах.

У Спілці Української Молоді переконані, що акція має не лише практичне, але й потужне моральне значення, адже гуртує українців світу навколо життєво важливих для України питань.

Як відомо, Спілка Української Молоді – молодіжна організація, яка займається вихованням молоді на християнських та патріотичних засадах. СУМ засновано у 1925 році в Києві. У 1946 році її діяльність було відновлено в повоєнній Німеччині. 

Наразі структури Спілки Української Молоді діють в Австралії, Аргентині, Бельгії, Великій Британії, Іспанії, Естонії, Канаді, Німеччині, Португалії, Сполучених Штатах Америки, Україні та Франції.

Фото: “Вісник Кагарличчини”, сторінка Ukrainian Youth Association - CYM Global у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-