У РФ оголосили Всеросійський конкурс на краще читання поезії Шевченка

У РФ оголосили Всеросійський конкурс на краще читання поезії Шевченка

Укрінформ
Національний культурний центр України у м.Москва оголосив про початок ХVІІІ Всеросійського конкурсу на краще читання поетичних творів Тараса Шевченка серед дітей та молоді.

Про це повідомляється на сайті зазначеного центру.

«Шановні друзі! Повідомляємо вам про початок щорічного Всеросійського конкурсу на краще читання поетичних творів Тараса Шевченка серед дітей та молоді, присвяченого 205-й річниці від дня народження Великого Кобзаря. Конкурс засновано Національним культурним центром України у м. Москва в 2002 році», - йдется у повідомленні.

До участі в конкурсі запрошуються учні українських недільних шкіл, середніх загальноосвітніх навчальних закладів, студенти вузів, творча молодь із Москви та інших регіонів Росії. Вік учасників - від 3 до 35 років.

У програмі кожного конкурсанта має бути один цілісний твір Тараса Шевченка, написаний у віршованій формі (або єдина за змістом частина поетичного твору), який читається напам’ять мовою оригіналу. Також можуть бути представлені літературно-музичні композиції за творами Кобзаря тривалістю не більше 10 хвилин.

Заявки на участь необхідно надіслати до 20 березня 2019 року на електронну адресу: ukrcenter_info@mail.ru або записуватися за телефонами: (495) 737-88-34, (495) 737-81-62.

Конкурс на краще читання поетичних творів Тараса Шевченка, присвячений 205-й річниці від дня народження поета, проводиться у 1-му кварталі 2019 року. Він має два тури: відбірковий (змагання за право виходу у фінал) і фінальний, який відбудеться 23 березня 2019 року (субота) об 11.00 у приміщенні Національного культурного центру України у м. Москві (вул. Арбат, 9, буд. 1).

Члени журі фінального туру Конкурсу призначаються з числа співробітників Національного культурного центру України у м. Москві та Посольства України в Російській Федерації, викладачів московських вищих навчальних закладів, українських громадських організацій у Російській Федерації.

Як зазначається, метою та завданням конкурсу є популяризація творчої спадщини геніального українського поета і художника Тараса Шевченка серед дітей і молоді, а також виховання у молодого покоління поваги до культурної спадщини України.

Переможцям та учасникам Конкурсу передбачені грамоти та дипломи, грошові премії і пам’ятні сувеніри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-