Спілка українців у Португалії привітала Романа Сущенка з ювілеєм

Спілка українців у Португалії привітала Романа Сущенка з ювілеєм

Укрінформ
Спілка українців у Португалії привітала протиправно ув’язненого у Росії журналіста Укрінформу Романа Сущенка з 50-річчям.

Слова вітання і підтримки розміщені на сайті Спілки під заголовком «Нескорені герої! Один з тисячі! Всі за одного!».

«Спілка українців у Португалії щиро вітає журналіста, художника, політв'язня РФ Романа Сущенка з Днем народження. Висловлюємо свою підтримку найщирішими словами з побажаннями Божої ласки та Благословення! З найкращими побажаннями, Рада Спілки українців у Португалії», - йдеться у привітанні.

Зазначається, що «вже третій рік поспіль Роман Сущенко проводить своє свято у російській в’язниці: перші два - у московському СІЗО "Лефортово", цьогоріч - у колонії суворого режиму у Кіровській області».

8 лютого Роману Сущенку виповнилося 50 років.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня 2016 року йому висунули обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це спростували.

Мосміськсуд 4 червня 2018 року засудив Сущенка до 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму, 12 вересня Верховний суд Росії визнав це рішення «законним».

8 жовтня стало відомо про етапування Сущенка до місця відбування покарання. 7 листопада ФСВП Росії повідомила посольству України в Москві, що Сущенка етапували до колонії №11 у Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно).

Фото: сайт Спілки українців у Португалії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-