Українці у Латвії та латиські активісти привітали з днем народження політв'язня Балуха

Українці у Латвії та латиські активісти привітали з днем народження політв'язня Балуха

Фото, відео
Укрінформ
Представники української діаспори в Латвії та латвійські друзі України привітали з днем народження українського політв’язня в Росії Володимира Балуха.

Вітання розміщено в акаунті у Facebook Ukrainas atbalsta biedriba/Товариство підтримки України.

«Вітаємо Володимира Балуха! Дякуємо за патріотизм і незламність і віримо, що прапору України в Криму бути! Слава Україні», - зазначено у вітанні.

Тетяна Лазда, керівник організації Ukrainas atbalsta biedriba/Товариство підтримки України розказала Укрінформу про те, як латвійська діаспора опікується долею українських політв’язнів у Росії. «Ми здавна слідкуємо за долею цього незламного кримського українця Володимира Балуха. Постійно згадували про нього, коли пікетували Російське посольство в Ризі. Особливо хвилювалися під час небезпечного, кризового етапу його голодування. Віримо, що врешті-решт перемога буде за Балухом», - сказала Лазда.

Вона також уточнила, що щойно отримала дозвіл на проведення годинного мітингу-пікетування Посольства РФ в Ризі – до 5-ї річниці окупації Криму. Акція почнеться 20 лютого о 16:00.

Як повідомлялося, 25 січня підконтрольний Росії Керченський міський суд відмовив українському активісту Володимиру Балуху в умовно-достроковому звільненні.

Раніше підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі його будинку 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився на подвір'ї його будинку.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав Володимира Балуха політичним в'язнем. На думку правозахисників, приводом для переслідування активіста могла стати встановлена ним на власному будинку табличка "Вулиця Героїв Небесної сотні,18".

8 лютого Володимиру Балуху виповняється 48 років.

Фото, відео: акаунт Ukrainas atbalsta biedriba/Товариство підтримки України у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-