Українці Австралії висловилися на підтримку Супрун

Українці Австралії висловилися на підтримку Супрун

Укрінформ
Союз українських організацій Австралії (AFUO-CYOA) закликав Посла Австралії в Україні Мелісу O'Рурк висловити підтримку відстороненій від виконання обов'язків в.о. міністра охорони здоров’я України Уляні Супрун.

Про це написав перший віце-президент Світового конгресу Українців (СКУ), президент Союзу українських організацій Австралії Стефан Романів на своїй сторінці у Facebook.

«Союз українських організацій Австралії закликав Посла Австралії в Україні Мелісу O'Рурк висловити підтримку Уляні Супрун з боку Австралії і продовжувати моніторинг поточної ситуації. Австралійський уряд завжди твердо стояв з Україною у забезпеченні дотримання міжнародно визнаних принципів та цінностей! Ось ще одна можливість!» - йдеться у повідомленні.

Романів також розмістив у себе на сторінці повідомлення від Української громади Вікторії (Association of Ukrainians in Victoria), яке містить посилання на відповідний лист до Меліси O'Рурк за підписом Романіва.

У листі, зокрема, йдеться: «Пані Посол, ми закликаємо Австралію наслідувати приклад інших країн і оприлюднити заяву на підтримку доктора Супрун. Це зміцнить зусилля міжнародної спільноти чи, як мінімум, дозволить висловити занепокоєння поточними подіями і те, що Австралія, подібно до інших країн, стежитиме за ситуацією дуже уважно».

Зазначається, що в Україні розпочато реформи у різних сферах, у тому числі й у сфері охорони здоров'я, і «колективно ми маємо не допустити зриву програми у сфері охорони здоров'я».

Раніше у Світовому конгресі українців заявили, що відсторонена від виконання обов’язків в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун користується підтримкою закордонного українства, та закликали повернути її до уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний адміністративний суд м. Києва 5 лютого частково задовольнив заяву народного депутата Ігоря Мосійчука та заборонив Уляні Супрун вчиняти будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-