СКУ привітав  Блаженнішого Епіфанія з інтронізацією на престол Предстоятеля ПЦУ

СКУ привітав Блаженнішого Епіфанія з інтронізацією на престол Предстоятеля ПЦУ

Укрінформ
Світовий Конґрес Українців (СКУ) привітав Митрополита Київського та всієї України Епіфанія з інтронізацією на престол Предстоятеля Православної Церкви України.

Про це повідомляється на сайті СКУ.

«Світовий Конґрес Українців (СКУ) вітає Блаженнішого Епіфанія з інтронізацією на престол Предстоятеля Православної Церкви України, що відбулася в Соборі Святої Софії Київської 3 лютого 2019 р.», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що створення єдиної помісної Православної Церкви України та надання Томосу про її автокефалію є історичними подіями світового масштабу, які завершили процес остаточного здобуття незалежності Православної Церкви в Україні від Росії та цим самим увінчали прагнення багатьох поколінь українських православних християн в Україні та в діаспорі.

“Світовий Конґрес Українців поділяє радість інтронізації та запевняє Блаженнішого Епіфанія, що буде всебічно підтримувати Православну Церкву України, а зокрема у таких важливих сьогодні питаннях, як процес об’єднання православних спільнот, визнання Православної Церкви України у світі та поглиблення з нею зв’язків з боку світового українства,  - заявив Президент СКУ Павло Ґрод.

Він додав, що «в особі Блаженнішого Епіфанія Православна Церква України має самовідданого та достойного провідника, який готовий до реалізації непростих завдань її розбудови та утвердження у світі”.

Повідомляється, що у церемонії інтронізації взяв участь Директор Представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук, який вручив вітальний лист СКУ Предстоятелю Православної Церкви України, Блаженнішому Епіфанію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-