Вибори не за горами: у Анкарі відбулася зустріч консула з громадою

Вибори не за горами: у Анкарі відбулася зустріч консула з громадою

Фото
Укрінформ
Як скористатися правом виборця, які заяви та документи потрібно подати, аби 31 березня віддати свій голос за одного з кандидатів у президенти України, де буде відкрито виборчу дільницю і за яким графіком вона працюватиме.

Ці та інші питання були обговорені в ході зустрічі начальника консульського відділу України в Туреччині Бориса Ясинського з громадою, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У виборчій процедурі слід зважати на дві важливі речі. По-перше, голосувати має право кожен громадянин України, навіть той, у кого є турецьке громадянство. Друге, аби це зробити слід виконати кілька нескладних кроків», - наголосив консул на початку зустрічі.

Він детально пояснив, як слід діти у випадку, якщо громадянин України стоїть або не стоїть на консульському обліку, копії яких документів слід додавати до заяв.

Дипломат наголосив на кінцевих термінах: стати на консульський облік слід до 19 березня 2019 року або подати заяву про зміну виборчої адреси до 21 березня 2019 року.

«Думали це буде складніше, а насправді заповнення всіх документів зайняло не більше 10 хвилин. Дуже зручно», - поділилися враженнями учасники зустрічі.

Також консул відповів на запитання громади, зокрема, чи можна подати документи віддалено, якщо виборець нині перебуває в Україні, але голосувати 31 березня має намір у Туреччині. На разі така можливість процедурно відсутня. 

Детальніше про алгоритм дій на інформаційному порталі української громади в Туреччині Ukr-Ayna.

Фото: ukr-ayna.com та Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-