Рух  #LIBERATECRIMEA закликає приєднатися до акції до 5-річчя окупації Криму

Рух #LIBERATECRIMEA закликає приєднатися до акції до 5-річчя окупації Криму

Укрінформ
Рух  #LIBERATECRIMEA до 5-річчя окупації Криму закликав до проведення демонстрацій із вимогами  деокупації Криму і відновлення територіальної цілісності України.

Про це повідомляється  на сайті Кримськотатарського ресурсного центру.

«Дорогі друзі! Рух #LIBERATECRIMEA закликає вас об'єднатися у солідарності з Україною, кримськотатарським народом і всім цивілізованим світом, відзначивши 5-ту річницю опору окупації Криму через демонстрації по всьому світу та інші прямі дії, що закликають до деокупації Криму, відновлення територіальної цілісності України та повної реалізації колективних та індивідуальних прав кримських татар на батьківщині. Це стане сильними меседжами політичним лідерам у вашій країні та в Україні, а також для окупаційної держави – Росії», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, рух закликає провести демонстрації #LIBERATECRIMEA в період з 20 по 24 лютого в центральних і найбільш відомих місцях, перед посольством або консульством Росії, використовуючи приклади повідомлень і плакатів руху #LIBERATECRIMEA, українські, кримськотатарські прапори та прапори країни перебування.

«Просимо вас задокументувати свої дії за допомогою фотографій (з міськими пам'ятками або будівлею російського посольства/консульства на задньому плані) і 1-хвилинного відеокліпу, який міститиме короткий виступ організаторів із висловленням солідарності з Україною та кримськотатарським народом. Ваше відео буде розповсюджуватися через соціальні медіа канали #LIBERATECRIMEA та у громадських місцях по всій Україні 26 лютого 2019 року – у День опору окупації Криму», - йдеться у повідомленні.

Усіх, хто бажає організувати демонстрацію #LIBERATECRIMEA, просять повідомити команді-координатору шляхом прямого повідомлення через www.facebook.com/liberatecrimea або електронною поштою на liberatecrimea@gmail.com до 10 лютого 2019 року.

Зазначається, що 26 лютого 2019 року відзначатиметься 5-та річниця опору незаконній окупації Кримського півострова Російською Федерацією.

Як повідомлялося, #LIBERATECRIMEA - міжнародний громадянський рух на підтримку звільнення Криму і цілісності України. Він спрямований на посилення голосу громадянського суспільства, що закликає до припинення незаконної окупації Криму, грубого порушення міжнародного права і першопричину незліченних порушень прав людини, скоєних у Криму з лютого 2014-го.

Упродовж року існування руху було проведено акції в Європі, США, Канаді, Австралії на підтримку територіальної цілісності України.

Фото: Укрінформ та сайт Кримськотатарського ресурсного центру

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-