Україні варто перейняти у Туреччині систему стипендій для дітей із малозабезпечених сімей – Дрига

Україні варто перейняти у Туреччині систему стипендій для дітей із малозабезпечених сімей – Дрига

Укрінформ
Турецька система освіти має досить ефективну систему стипендій для дітей, талановитих, успішних, але з бідних сімей, що варто було б перейняті Україні. І навпаки – в Україні краще розвинена система позашкільного розвитку.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу розповіла філолог-східнознавець, викладач Стамбульського університету Ірина Дрига.

«В Україні хотілося б мати таку ж систему стипендій для дітей, талановитих, успішних, але з бідних сімей, за якими в Туреччині, починаючи з середньої школи, ведеться постійний моніторинг та змагання за них між дорогими приватними університетами», - розповіла Ірина Дрига.

Науковиця відзначила, що загалом основна тенденція освіти в Туреччині - максимальна орієнтація на вузькофахові дисципліни, до яких конкретний учень має найбільший хист, за рахунок дисциплін, що йому не дуже вдаються. 

«Тут доволі високий рівень технічного оснащення, виділених з держбюджету коштів на розвиток вищої освіти та науки та підтримки державою університетів, більш широкі можливості академічної мобільності для успішних студентів», - підкреслила викладачка.

За її словами, Україна випереджає Туреччину «кількістю та різноманіттям якісних безкоштовних або дешевих гуртків, палаців дітей та юнацтва».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-