Середземноморське об’єднання українців започатковує співпрацю з Міжнародною українською школою

Середземноморське об’єднання українців започатковує співпрацю з Міжнародною українською школою

Укрінформ
Організація «Середземноморське об’єднання українців» започатковує співпрацю з Міжнародною українською школою (МУШ) з метою надати доступ українським дітям з Туреччини до української освіти.

Про це повідомляється на сторінці Українська діаспора Анталії у Facebook.

«Громадська організація «Середземноморське об’єднання українців» започатковує співпрацю з МУШ. А саме, формує групи учнів початкової школи, з 1-го по 4-й клас, та пропонує заняття з учителем початкової школи по суботах. На цих заняттях, що триватимуть 2-3 години, учнів готуватимуть для написання контрольних робіт, іспитів, ДПА відповідно до програми Міністерства освіти України», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що отримання українскої освіти дітьми громадян України, що проживають у Туреччині, надасть їм суттєві переваги в подальшому. Приміром, «з українським атестатом про середню освіту легше вступити до турецьких вишів».  

«Безперечним лідером серед шкіл дистанційного навчання є міжнародна українська школа (МУШ). Вона безкоштовна. Однак, працює МУШ винятково задля забезпечення організації самостійної роботи екстернів та проведення річного оцінювання, атестації громадян України, котрі проживають за кордоном», - йдеться у повідомленні. 

Перші батьківські збори за участі педагога початкових класів та представників Консульства України в місті Анталія відбулися 23 січня у приміщенні громади «Середземноморське об’єднання українців». За наданою інформацією, питання освіти визначено одним з пріоритетних напрямків роботи КУ в Анталії.

Зазначається, що найближчим часом планується залучення усіх громадських товариств до співпраці в цьому питанні, зокрема в опрацювання можливості проведення ДПА (державної підсумкової атестації) в Анталії, з виїздом представника МУШ. 

Під час батьківських зборів українські громади Анталії мають самостійно визначитись з організаційними питаннями навчання, адаптацією програми МУШ в Туреччині, розмірами оплати праці викладацькому складу. 

Усіх зацікавлених запрошують доєднатися до ватсапп групи.

Контактна особа: +905416401821 Наталія Караджа

Міжнародна українська школа (МУШ) — державна міжнародна школа дистанційного навчання, розташована в Києві. Школа надає можливість отримати початкову, базову та повну середню освіту і офіційні документи державного зразка, які підтверджують освітні рівні, здобуті як дистанційно, так і екстерном, особам, які тимчасово чи постійно проживають за межами України. Прийом учнів до школи здійснюється на безконкурсній основі. Навчання для дітей громадян України безкоштовне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-