У бібліотеках Мілана з’явиться понад 30 книг про Україну

У бібліотеках Мілана з’явиться понад 30 книг про Україну

Укрінформ
Міські бібліотеки Мілана найближчим часом поповняться більш як 30 книгами про Україну.

Кошти на закупівлю літератури зібрали Італійсько-українська культурна асоціація «Майдан» разом із Італійською асоціацією українських студій, повідомляє day.kyiv.ua.

«Серед закуплених книг переклад «Жовтого князя» Василя Барки, підручник для вивчення української мови Христини Кричковської, українсько-італійські словники, монографія Оксани Пахльовської і Джованна Броджі, присвячена творчості Тараса Шевченка, книги-дослідження української історії та культури журналіста Массіміліано Ді Паскуале, історична праця італійського історика Етторе Чіннелла «Україна. Забутий геноцид». Загалом за зібрані кошти вдалося придбати 33 книги, які після каталогізації будуть доступними відвідувачам міланських бібліотек», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, крім столиці регіону Ломбардія, завдяки зусиллям місцевої української діаспори книги отримають і бібліотеки таких маленьких містечок як Реджо-нель-Емілія і Боргоманеро. 

Повідомляється, що кошти для придбання літератури про Україну та українську культуру, а також визначних творів української літератури в італійському перекладі для міських бібліотек Мілана зібрали Італійсько-українська культурна асоціація «Майдан» разом із Італійською асоціацією українських студій. Окремі книги були безкоштовно подаровані небайдужими членами асоціацій і самими авторами. Акцію також підтримало Українське Консульство у Мілані.

президент асоціації «Майдан» Фабіо Преведелло подякував "усім, хто долучився до цієї надважливої акції, завдяки якій чимало людей зможе дізнатися про українську культуру". "Як культурна асоціація ми маємо ще багато ідей для популяризації української історії, мови, традицій. Найближчим часом плануємо подарувати ці ж книги бібліотекам інших регіонів. Українська культура – це не лише вишиванки і гучні святкування. Вона може збагатити культуру італійську і європейську», – зауважив Фабіо Преведелло.

Схожа ініціатива викликала чималий ентузіазм і жваве обговорення у соціальних мережах. Представники української діаспори уже невдовзі хочуть провести збір коштів для придбання літератури про Україну в різних куточках Італії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-