СКУ закликає світову українську громаду вшанувати жертв Голокосту

СКУ закликає світову українську громаду вшанувати жертв Голокосту

Укрінформ
Світовий Конґрес Українців (СКУ) звернувся до українців у світі із закликом вшанувати мільйони жертв Голокосту 27 січня у Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту .

Про це йдеться у заяві СКУ.

«Світовий Конґрес Українців (СКУ) закликає світову українську громаду приєднатися до міжнародної спільноти у вшануванні мільйонiв жертв Голокосту в Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту 27 січня 2019 р», - йдеться у заяві СКУ.

Нагадується, що «понад шість мільйонів євреїв, а також мільйони інших жертв, включаючи українців, поляків, ромів та багатьох інших, були вбиті нацистським режимом».

«СКУ віддає шану всім очевидцям Голокосту, які сміливо ділилися своїми історіями з усім світом, а також родинам тих, що вижили i несуть смолоскип пам’яті для наступних поколінь. Ми також у своїх думкax разом з відважними людьми, які ризикували своїм життям під час Голокосту, щоб врятувати інших», - йдеться у заяві.

Зазначається, що «СКУ засуджує жахливі злочини нацистського німецького режиму і зобов’язується і далі бути пильними, щоб така історія ніколи не повторилася». 

У СКУ заохотили кожного до участі в світовій кампанії #WeRemember, щоб запевнити, що трагедія Голокосту ніколи не буде забута.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-