Меморіальний центр

Меморіальний центр "Бабин Яр" відкрив виставку у Лондоні

Укрінформ
Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» (BYHMC) відкрив у понеділок, 28 січня, у Лондоні мобільну мистецьку виставку, що вшановує жертв розстрілів у Бабиному Яру в Україні у вересні 1941 року.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі BYHMC.

"Мета цієї виставки, як і самого проекту BYHMC, – забезпечити обізнаність наступного покоління про трагічні події у Бабиному Яру та засвоєння ним уроків історії, аби такі лиха більше не повторювалися у майбутньому. Ми раді запросити людей із різним бекграундом, представників різноманітних культур відвідати цю виставку протягом наступних місяців та сподіваємось розширити обізнаність про одну з найбільш значущих історичних подій серед міжнародної спільноти", - наголосив голова наглядової ради BYHMC Натан Щаранський, який офіційно відкрив експозицію у рамках закритого заходу в палаті громад, організованого за підтримки депутата парламенту Великої Британії Майка Фріра.

Як підкреслив Щаранський, відкриття експозиції дуже своєчасне – не лише у зв’язку з Міжнародним днем пам’яті жертв Голокосту, а й з огляду на зростання кількості антисемітських проявів у Великій Британії та за її межами протягом останніх місяців.

Читайте також: Українці, яка прихистила єврейських дівчат під час Голокосту, відкрили пам'ятну дошку

Експозиція сформована з освітніх постерів, що містять загальну інформацію про масові розстріли, жертвами яких, за оцінками міжнародних дослідників, стали близько 100 тисяч євреїв. Близько 34 тисяч із них були вбиті впродовж лише двох днів (29-30 вересня 1941 року). Серед жертв розстрілів були також неєвреї, зокрема роми, пацієнти психіатричної лікарні, українські націоналісти, політичні в’язні та партизани.

Виставка "Бабин Яр: межа людяності" після відкриття у рамках закритого заходу у палаті громад буде доступна для огляду у Центрі єврейської громади JW3, що у Північному Лондоні. Вона триватиме з 4 по 28 лютого 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-