Українців Тасманії запрошують до участі в історичному проекті

Українців Тасманії запрошують до участі в історичному проекті

Фото
Укрінформ
Українську громаду штату Тасманія (Австралія) запрошують до участі в історичному проекті до 70-річчя поселення тут українців.

Про це повідомляється на сторінці Української Громади Вікторії у Facebook.

«Асоціація українців у Тасманії (Association of Ukrainians in Tasmania ) розпочинає важливий історичний проект, щоб відзначити 70-річчя поселення українців у Тасманії, і прагне залучити членів громади з усієї Австралії, які, можливо, найперші оселилися у Тасманії», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що усі охочі взяти участь у проекті можуть звертатися до Марини Лінн на 0400763720 або ukesintas@gmail.com.

Повідомляється, що робота з опрацювання відповідної інформації триватиме до кінця березня. «До кінця березня 2019 року ми завершимо підготовку інформації, яка буде зібрана для потенційної публікації, тому ми з нетерпінням чекаємо на вас найближчим часом!», - йдеться у повідомленні.

Перші охочі вже лишають повідомлення під постом.

«Вітаю, Марино! Я надіслала Вам на е-мейл листа про свою маму, яка оселилася в Тасманії у 50-ті рр.», - пише Alex Chubaty.

А Орися Стефін (Orysia Stefyn) порадила авторам проекту звернутися, серед іншого, до музейних фондів. «Привіт, Марино! Ви перевірили документальні фонди в Мельбурнському музеї та Музеї імміграції? Деякі фотографії/матеріали від пізньої колекції Василя Кречківського (Vasyl Kreczkiwsky) включають його першу контрактну роботу в тасманійському кар'єрі», - йдеться у повідомленні.

Фото: сторінка Української Громади Вікторії у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-