Українські миротворці у Конго встановили стелу у вигляді карти України

Українські миротворці у Конго встановили стелу у вигляді карти України

Фото
Укрінформ
Українські миротворці, які несуть службу у Конго, до Дня Соборності України встановили у своєму таборі пам’ятну стелу у вигляді карти України.

Про це повідомляється на сторінці групи 18 окремий вертолітний загін ДР Конго у Facebook.

«Разом з власної волі з 1919 року» — під таким гаслом сьогодні відзначається День Соборності України. Вже понад три місяці дев’ята ротація 18 окремого вертолітного загону виконує службові обов’язки за тисячі кілометрів від рідної домівки, несучи по світу славу України як держави-миротворця, військовослужбовці українського національного контингенту усім серцем вболівають за нашу Батьківщину. Аби увіковічити цю знаменну дату, українські миротворці у таборі, що розташований у місті Гома Демократичної Республіки Конго, встановили пам’ятну стелу у вигляді карти України та вказівників з відстанями до рідних міст», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з нагоди сторіччя підписання Акту Злуки, який «назавжди став підтвердженням бажання українців жити в суверенній і неподільній державі», особовий склад привітав командир 18 окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго льотчик-снайпер Віталій Цапко.

“Завдяки праці кожного українця і всього народу вцілому незалежність України з далекої мрії перетворилась на реальність. Кожен день з цих ста років, що минуло з моменту підписання Акту Злуки були днями боротьби народу за своє місце на карті світу і ця боротьба продовжується. Лише сумлінною працею можна вберегти те, що вибороли наші предки і досягти нових звершень», - сказав Віталій Цапко.

 Він додав, що 18 окремому вертолітному загону «випала унікальна змога і величезна відповідальність зробити свій вклад для визнання нашої країни як сильної світової держави і надійного союзника, адже дивлячись на нас,наші партнери бачать Україну”.

Фото: сторінка групи 18 окремий вертолітний загін ДР Конго у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-