Лауреатами форуму “Європа-Україна” стали двоє освітян - із Франківська та Варшави

Лауреатами форуму “Європа-Україна” стали двоє освітян - із Франківська та Варшави

Укрінформ
Ректор Прикарпатського університету в Івано-Франківську Ігор Цепенда та директор Центру східноєвропейських досліджень Варшавського університету Ян Маліцький стали лауреатами нагороди “Карпатська Європа спільних цінностей” форуму “Європа-Україна”, що відбувається 24-25 січня у польському Ряшеві.

Нагороди у вигляді статуеток пера і чеки на суму 10 тис. злотих (понад 70 тис. грн) лауреатам вручили екс-прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс та співголова групи з міжпарламентських зв'язків із Польщею Микола Княжицький, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“В українсько-польських відносинах нам потрібне місце, де ми щиро зможемо подивитися один на одного. Якщо ми зможемо реалізувати наш спільний, великий проект – відновлення обсерваторії на горі піп Іван (Верховинський район Івано-Франківської області – ред.), то це буде місце спільних споминів і думок про спільне майбутнє”,- заявив під час нагородження Цепенда.

Читайте також: Андрюс Кубілюс, екс-прем'єр Литви, кандидат на пост генсека Ради Європи

Нагорода форуму вручається щороку під час форуму “Європа-Україна”. Торік її отримали український режисер Олег Сенцов, який перебуває в ув’язненні у Росії, та відомий польський кінорежисер Єжи Гоффман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-