Дружина українського дипломата у Німеччині презентувала унікальну 100-річну  вишиванку

Дружина українського дипломата у Німеччині презентувала унікальну 100-річну вишиванку

Фото
Укрінформ
Дружина  Посла України в Німеччині  Світлана Мельник вдягнула на дипломатичне прийняття до Першої леді Німеччини старовинну вишиванку.

Про це йдеться на сторінці Культурної дипломатії від МЗС у Facebook.

«Українська вишиванка від сільської хати чудо-майстрині до прийняття на найвищому рівні у палаці. Український жіночий стрій, якому не менше 100 років, представила пані Світлана Мельник, дружина Надзвичайного і Повноважного Посла України в Німеччині. Традиційно дрес-код на Новорічні прийняття передбачає національний одяг», - зазначається у повідомленні.

Пані Світлана вибрала національне вбрання як один з варіантів протокольної пропозиції форми одягу на прийняття, організоване днями від імені Першої Леді Німеччини Ельке Бюденбендер для дружин і партнерів послів, йдеться на сторінці Світлани Мельник у Facebook.

«Це стало чудовою нагодою продемонструвати високим гостям новорічного заходу унікальний 100-річний Борщівський стрій зі славнозвісної музейної колекції Віри Матковської. Щира подяка її доньці Людмилі Матковській  за таку можливість», - зазначила пані Світлана.

Вона каже, що не помилилася у виборі вбрання. «Скільки ж було слів захоплень унікальною вишивкою, кольорами, тканиною і складністю візерунку, що навіть не можу Вам передати. Багато хто з гостей вперше побачив унікальне українське вбрання», - додала дружина Посла.

«Якось подумалось, що невідома українська майстриня вишивала цю сорочку приблизно у часи Першої світової війни і, напевно, й не здогадувалась про її наступну долю. Ця вишиванка пройшла всю драматичну історію ХХ ст. нашого народу, а тепер вона відчуває атмосферу історичного палацу Бельвю, справляє спражній фурор, збирає численні компліменти, ловить погляди цікавості і захоплення від Першої леді до високих представниць держав всього міжнародного співтовариства. Вірю, що такий самий успіх і міжнародну солідарність чекає у цьому році нашу рідну Україну!», - зазначила пані Світлана.

Фото: сторінка Svitlana Melnyk у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-