В Аргентині пройшли урочисті збори української громади

В Аргентині пройшли урочисті збори української громади

Фото
Укрінформ
Урочисті збори української громади пройшли в Буенос-Айресі з нагоди Дня Соборності України.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Аргентині.

«З нагоди відзначення Дня Соборності України та сторіччя проголошення Акта злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки 22 січня 2019 року в центральному парку м. Буенос-Айрес «Трес-де-Фебреро», біля монументу Т.Г.Шевченка, було проведено урочисті збори української громади», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що  у заході, організованому Українською центральною репрезентацією (УЦР) та Посольством України в Аргентині, узяли участь керівництво та представники українських громадських і молодіжних організацій, а також співробітники Посольства та члени їхніх сімей.

Повідомляється, що на початку заходу Посол України в Аргентині Юрій Дюдін, заступник Голови УЦР Марія Зінько та Голова Головної Ради УЦР Юрій Іваник поклали квіткову композицію до пам’ятника Великому Кобзареві, після чого учасники зборів виконали державні гімни Аргентини та України. 

У ході заходу Посол України звернувся до присутніх з промовою. Він наголосив на «важливості в історії нашої держави Акта злуки між УНР та ЗУНР, який у далекому 1919 році об’єднав східні та західні українські землі, що протягом багатьох попередніх століть волею долі входили до складу сусідніх імперій».

«У цей святковий день ми щиро віримо, що Україна обов’язково переможе. Ми збудуємо квітучу країну для себе та своїх нащадків, яка об’єднається незважаючи на будь-які спроби Росії нас зламати чи поділити. Сто років тому, в умовах війни проти більшовиків, схід та захід зуміли об’єднатися. Тепер ми працюємо над тим, щоб прапор соборної України вільно замайорів над всією територією Донбасу та Криму!», - зазначив Ю.Дюдін.

Від імені української громади виступив Другий заступник голови Крайової Старшини Українського Пласту в Аргентині А.Василик, який підкреслив непересічне значення подій, що відбулися 100 років тому, в історії Української державності, а також запевнив у готовності закордонних українців продовжувати надавати активне сприяння нашій державі в умовах нової російської збройної агресії проти України.

Фото: сторінка Посольства України в Аргентині у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-