У Москві День Соборності відсвяткували просто неба біля пам’ятника Шевченку

У Москві День Соборності відсвяткували просто неба біля пам’ятника Шевченку

Фото, відео
Укрінформ
У російській столиці представники низки українській організацій відсвяткували День Соборності України на Шевченковій набережній у центрі міста.

По це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на громадського активіста Людмилу Мельник.

Представники української громади Москви на честь 100-річчя Соборності України зібралися на Шевченковій набережній біля пам'ятника Великому Кобзареві.

Голова «Об’єднання українців "Провісник"», племінник Олександра Довженка, доктор медичних наук Тарас Дудко привітав усіх присутніх з державним святом та наголосив на тому, що багатство нашої Вітчизни - це люди, які своєю самовідданою працею творять історію сучасності. За його словами, «Соборна Україна своїм святим омофором оберігає нас усіх від негараздів, але і ми, як вдячні діти, повинні берегти її суверенітет та дбати про добробут кожного».

З нагоди свята до присутніх на зустрічі також звернулися голова організації "Українці Москви", кандидат технічних наук Валерій Семененко та голова Спілки українських жінок Москви, кандидат історичних наук Людмила Мельник. До вітань долучилися члени найстарішої організації українців у Москві - Президент Товариства української культури "Славутич", доктор медичних наук, академік Василь Антонів та голова цієї організації, українська поетеса Олена Марченко, яка зачитала свої вірші. 

Наостанок директор єдиного у Москві Українського музично-драматичного театру-антрепризи "Еней" Лариса Білан виконала для присутніх "Сім струн" Лесі Українки. 

Фото, відео: архів українських організацій Москви

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-