У Вільнюсі на честь Дня Соборності відслужили Службу та відкрили виставки

У Вільнюсі на честь Дня Соборності відслужили Службу та відкрили виставки

Фото
Укрінформ
У столиці Литві урочисто відзначили День Соборності України та 100-річчя проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

По це повідомляє Посольство України в Литві.

Урочиста церемонія почалася з покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку в історичному центрі Вільнюса. Там з промовою до присутніх звернувся Посол України Володимир Яценківський, який наголосив на величезному значенні 100-річчя проголошення Акту возз’єднання українських земель для єднання українців в усьому світі, збереження єдності України тепер. Учні українського класу з Донбасу, що вчаться в Литві, зачитали вірші, присвячені Дню Соборності.

Того ж дня у Церкві Пресвятої Трійці Вільнюса відбулася Служба Божа, під час якої пролунала молитва за Україну, а також відправлено панахиду на вшанування пам’яті Героїв, які віддали життя, захищаючи Незалежність та Свободу України. Службу провели о. Вінкентій Пелих та о. Анастасій Панькевич (Чин Святого Василія Великого УГКЦ).

У заходах крім представників української громади, українських дипломатів та литовських друзів України взяли участь учні українського класу з Донецької та Луганської областей, які, за сприяння Уряду Литви, повний рік навчаються у міжнародній школі «Вільнюський Литовський Дім».

Також у храмі Пресвятої Трійці було представлено тематичну фотовиставку до 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років та 100-річчя відродження української державності «Українська революція: уроки минулого» (литовською, англійською, українською мовами). Виставку підготовлено Посольством України в ЛР спільно з українською громадою Вільнюса.\

Фото: сторінка Посольства України в Литві у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-