Другий українсько-угорський фестиваль колядок відбувся у Будапешті

Другий українсько-угорський фестиваль колядок відбувся у Будапешті

Фото
Укрінформ
Другий українсько-угорський фестиваль колядок відбувся у столиці Угорщини.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Угорщині.

«20 січня 2019 в Будапешті відбувся Другий українсько-угорський фестиваль колядок. Він пройшов у церкві Св.Михайла», - йдеться у повідомленні.

 У рамках фестивалю виступили семінаристи Івано-Франківської Духовної семінарії, угорський хор "Новус" та хор Св.Ядвіги польської парафії.

Фестивалю колядок передувало святкування Водохреща 19 січня, повідомляється на сторінці Столичного українського самоврядування у Facebook. Захід вже увсімнадцяте організувало українське самоврядування Уйпешта, цього разу вдруге разом зі Столичним українським самоврядуванням.

Голова Столичного українського самоврядування Ліліана Грекса «висловила вдячність голові Самоврядування українців Уйпешта Елизаветі Ладані за запрошення до співпраці у цьому важливому релігійному святкуванні, адже ця співпраця створила справжнє якісну подію для українців Будапешта». 

На початку гостей свята привітали колядники – угорський хор «Новус», учасники якого спеціально до українських Різдвяних свят розучили українські колядки, повідомляється на сторінці Державного Самоврядування Українців Угорщини у Facebook.

 Після офіційних привітань о. Дамян Габорій здійснив обряд Йорданського водосвяття, а далі гості свята з України, вокальний квартет Івано-Франківської Духовної семінарії, додав святу неперевершеної різдвяної атмосфери, виконавши декілька колядок і щедрівок.

Фінансову підтримку для організації приїзду вокального квартету Івано-Франківської Духовної семінарії до Будапешта надало Державного самоврядування українців Угорщини.

Фото: Budapesti Ukránok у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-