Чехія запрошує українських студентів на навчання

Чехія запрошує українських студентів на навчання

Укрінформ
Посольство Чехії у Києві нагадує, що чеський уряд виділив у 2019 році чотири стипендії для українських студентів і викладачів ВНЗ, які вивчають чеську мову.

Про це повідомляється на сайті диппредставництва.

«Міністерство освіти, молоді, фізичного виховання Чеської Республіки виділило 4 стипендії (за принципом взаємності) для українських студентів і викладачів ВНЗ з метою вивчення чеської мови у рамках Літньої школи слов’янських студій у Чеській Республіці», - йдеться у повідомленні.

Посольство розмістило посилання на повідомлення Міністерства освіти і науки України з докладнішою  інформацією щодо отримання стипендій.

Зазначається, що пропозиція стосується тих, хто вивчає чеську мову або хоче покращити її знання.

«У межах Літньої школи учасники майже місяць відвідуватимуть курси чеської мови, де викладатимуть для усіх рівнів знання мови - від початкового і вище. Під час відбору кандидатів перевага надаватиметься аплікантам, які вже вивчають чеську. Серед інших вимог - вік не молодше 18 років, - зазначається на сайті МОН.

Термін подачі заявок – 6 березня 2019 року.

Повідомляється, що навчання проходитиме на базі таких вишів: Університет імені Масарика в Брно –  2 стипендії; Університет Палацького в Оломоуці – 1 стипендія; Карлів університет у Празі – 1 стипендія.

Усі витрати, пов’язані з перебуванням та навчанням, покриває чеська сторона.

Більш детальна інформація містится на сайті МОН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-