В ОАЕ заграли «Червону руту» на саксофоні

В ОАЕ заграли «Червону руту» на саксофоні

Фото, відео
Укрінформ
Український музикант в ОАЕ Андрій Гедзик (Andriy Hedzyk) виконав «Червону руту» на саксофоні.

Виступ відбувся у рамках Українського вечора в Абу-Дабі 18 січня, повідомив організатор заходу і координатор української громади в Абу-Дабі Євгеній Семенов на своїй сторінці  у Facebook.

«Настрій Українського вечора в Абу-Дабі - в одному відео. "Червона рута" на саксофоні. Співав увесь зал. Викликали на біс. Andriy Hedzyk, ти - мега!», - зазначив активіст.

«Спасибі, що підтримав, долучився і так талановито виконав "Червону Руту"», - зазначила співорганізатор заходу українська теле- і радіоведуча Світлана Рижук.

У свою чергу, музикант подякував за запрошення. «Чудовий український вечір, щира і душевна атмосфера. Було приємно провести з вами час», - зазначив Андрій Гедзик.

За словами Євгенія Семенова, Український вечір в Абу-Дабі став «одним з найтепліших та найдушевніших серед усіх вечорів громади».

«Література. Музика. Громада. Кава. Свічки. І все. Коли читати свої улюблені твори люди виходили абсолютно спонтанно. Коли дехто згадував і ділився поезією, якою захоплювався ще у шкільні часи.

Коли всі разом співали "Червону руту", "Спи собі сама" та "Він чекає на неї". Коли оплески переходили в овації», - розповів Євгеній Семенов.

Він сердечно подякував усім, хто долучився до організації та проведення заходу, та гостям вечора. «Знову ми довели, що разом можемо багато! Дякую!», - зазначив активіст.

Євгеній Семенов додав, що у рамках заходу відбулася презентація літературно-музичної відеороботи Світлани Рижук та фронтмена гурту "Мотанка" Віктора Верби на вірші Лесі Українки "Ридання", присвяченої боротьбі України за свою мову й незалежність. А картини, які зараз виставляє художня галерея N2N Gallery, «створили свій вагомий внесок до атмосфери - рідна природа впізнавалась здалека, а справжній фурор викликали коні».

У свою чергу, Світлана Рижук подякувала «за посмішки та щирість, за непідробні емоції та теплоту». «Це був один з найкращих моїх днів у житті .. настільки душевно.. на одному подиху усі.. я давно мріяла саме про такий літературний вечір і з такими людьми! дякую, за вірші, за сміливість, за натхнення , за підтримку.. за ту атмосферу яку ми створили разом!!!! Мені надзвичайно пощастило зробити такий вечір української літератури разом з Вами, дорога Українська Громадо!!!!», - написала вона у Facebook.

Світлана Рижук зазначила, що для неї апогеєм вечора була фраза дівчинки, що читала вірш Тараса Шевченка: "Сьогодні на цьому вечорі я відчула і побачила більше України, ніж в самій Україні!". Вона також відзначила виконання "Спи собі сама" Кузьми Скрябіна на гітарі, вірш "Інша" (Рябчинського), виступ піаністки Наталії тощо.

Як повідомляв Укрінформ, українці в ОАЕ організували 18 січня в Абу-Дабі літературний вечір із читанням творів українських класиків і сучасних авторів.

У програмі вечора анонсувалася жива музика, читання творів Юрка Іздрика, Андрія Любки, Ліни Костенко, Любка Дереша, Лесі Українки, Василя Симоненка та інших класиків і сучасників, а також уривки з прозових відомих творів.

Попри літературне різноманіття, організатори обіцяли гостям вечора смачні знижки від кав'ярні Costa Coffee, сюрпризи і подарунки від партнерів заходу МБФ «Життя всупереч» та ГО «Всеукраїнське Об'єднання Хендмейдерів» для усіх, хто чититаме поезію чи прозу або виконуватиме музичні твори.

Фото, відео: сторінка 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-