Під тиском діаспори: португальське радіо висвітлило позицію українців щодо скандальних висловлювань московського митрополита

Під тиском діаспори: португальське радіо висвітлило позицію українців щодо скандальних висловлювань московського митрополита

Укрінформ
Португальське Радіо «Ренасенса» висвітлило позицію українців у відповідь на скандальні висловлювання в ефірі зазначеного радіо московського митрополита Іларіона Алфеєва.

Це стало можливим завдяки діям Спілки українців Португалії (СУП), які звернулись за юридичною допомогою, повідомляє голова СУП Павло Садоха на своїй сторінці у Facebook.

«Під тиском Спілки українців у Португалії, яка звернулася до послуг адвоката, португальське Радіо «Ренасенса» (має одну з найбільших аудиторій), висвітлило позицію українців після скандального інтерв’ю цьому радіо московського митрополита Іларіона Алфеєва», - йдеться у повідомленні голови СУП.

Садоха нагадав, що «у своїх висловлюваннях в інтерв’ю Радіо «Ренасенса» (Відродження), на початку вересня минулого року голова Відділу зовнішніх зв`язків Московського патріархату заявив, що Українська Греко-Католицька церква є джерелом агресії і релігійної нетерпимості, що привела до «громадянської» війни в України».

Як зазначив голова СУП, «публічні висловлювання російського православного митрополита викликали велике обурення в українській громаді, що відразу відреагувала акцією протесту під Православною церквою МП у Лісабоні».

Садоха нагадав, що «поряд з офіційною реакцією українського посольства українці - греко-католики звернулися до Патріарха Католицької церкви Португалії Дона Мануела Клемента, та до дирекції Радіо «Ренасенса» з вимогою спростувати і не допускати у майбутньому публічних ксенофобських висловлювань у бік українців».

«Звинувачення російського православного митрополита проти однієї з католицьких церков є образою для всієї Католицької церкви Латинського та Східного обрядів, що перебувають у єдиній Євхаристийній єдності», - зазначив голова СУП.

Повідомляється, що УГКЦ у Португалії існує з 2001 року, коли сюди почали масово приїжджати українські трудові мігранти. За цей час, греко-католики гармонійно влилися у християнське життя португальців проводячи спільні Богослужіння, доповнюючи один одного.

Як зазначається, українці греко-католики є найбільшою християнською громадою в Португалії.

Фото: сторінка Павла Садохи у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-