У Варшаві відзначили День Cоборності України

У Варшаві відзначили День Cоборності України

Фото, відео
Укрінформ
Представники української громади Польщі, українські дипломати та пересічні поляки відзначили у вівторок у Варшаві День соборності України та 100-річчя проголошення Акту Злуки УНР та ЗУНР.

Вони вшанували пам'ять офіцерів і козаків УНР, похованих на Православному кладовищі на Волі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“100 років тому українські землі, на той час Українська Народна Республіка і Західноукраїнська Народна Республіка об’єдналися в єдину державу, яка почала своє існування і життя на міжнародній арені, яка була частково визнана міжнародними партнерами, але, на жаль, під агресією більшовицької Росії, не втрималася. 100 років після цього ми знову боремося за нашу соборну і єдину державу, яка також під впливом Росії частково пошматована і територія якої частково забрана”, - зазначив посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Вшанування Дня Соборності у Варшаві / Фото: Банахевич Юрій, Укрінформ

Він висловив упевненість в тому, що пам’ять про злуку українських земель допоможе якнайшвидше відновити Українську державу у загальновизнаних кордонах.

За словами дипломата, пам'ять про воїнів УНР, похованих на кладовищі у Варшаві, повинна додавати українцям мужності та впевненості у правоті рішень та цілей.

Голова Об’єднання українців у Польщі (ОУП) Петро Тима наголосив, що історія все повертає на свої місця, і правда перемагає: усі, хто змагався за волю України і державу, набувають своє належне місце в українській історії.

Він зауважив, що могили борців за волю України з початку минулого століття розкидані по всій Польщі.

“Це великий сигнал, що нам є про що пам’ятати, бо за нами вже століття боротьби, століття творення Української держави всупереч усім негативним подіям”,- наголосив Тима.

Він підкреслив, що поступово у Польщі відкриватимуться нові місця, а також особистості, які причетні до цього періоду.

Учасники урочистості поклали вінки та запалили лампадки на могилах воїнів УНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-