У День Злуки українська діаспора закликає до єдності

У День Злуки українська діаспора закликає до єдності

Укрінформ
Численні виклики, що постають нині перед Україною, вимагають від українців по всьому світу єдності та співпраці.

Таку думку із нагоди Дня Злуки висловив президент Світового конгресу українців Павло Грод.

“У час теперішніх серйозних викликів, перед якими постає Україна, Cвітовий конгрес українців закликає українську діаспору та народ України до єдності та активної співпраці у збереженні соборності української держави, що є нашим найважливішим завданням”, - сказав Грод.

Читайте також: День Соборності-2019: триває сторіччя боротьби українців за свободу

Він запевнив, що головним пріоритетом СКУ наразі залишається “всебічна підтримка України”.

“Новообраний Провід СКУ готовий до конструктивної співпраці з владними структурами, політичними партіями та громадянським суспільством України насамперед у питаннях відновлення територіальної цілісності і суверенітету України, втілення в життя європейських і євроатлантичних прагнень українського народу та розбудови України як успішної європейської держави”, - запевнив Грод.

Читайте також: Рушник національної єдності вирушає у тур з нагоди 100-річчя Соборності України

За його словами, Конгресу важливо також “створювати умови й далі працювати над поверненням закордонних українців в Україну, а також зміцнювати співпрацю та єдність українського народу в Україні та в діаспорі”.

”Тепер, коли вже п’ятий рік під російською окупацією перебувають українські території Криму і Донбасу, а на східних кордонах України продовжується збройна агресія, ми, як ніколи раніше, усвідомлюємо важливість єдності українських земель та духовно-релігійної і національної єдності українського народу”, - наголосили у СКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-