Маленькі українці в Афінах вивчали традиції Водохреща на уроці народознавства

Маленькі українці в Афінах вивчали традиції Водохреща на уроці народознавства

Фото, відео
Укрінформ
Традиції Водохреща на практиці вивчали маленькі українці Афін на уроці народознавства, що відбувся 19 січня.

Про це повідомляє ukrgrdumka.gr.

«На українське Водохреща 19 січня 2019 року в Українській недільній школі та дитсадку “Рукавичка”, що діють при Асоціації “Українсько-Грецька Думка”, на урок народознавства зібралися всі разом. І вихованці дитсадочка, і дітлахи молодшої школи, і старшокласники», - йдеться у повідомленні.

Зазначається,  що діти як справжні господарі школи взялися готувати святкову вечерю. Вони зробили кутю, наліпили вареників з картоплею та капустою, розлили заздалегідь приготований узвар, чекаючи в гості своїх батьків на щедрівку.

«Щедрувальники не забарилися і вітали дітей та вчителів зі святим Водохрещам, щиро щедрували, колядували, а потім всі разом розговлялися приготованою вечерею та ділили традиційний грецький пиріг Василопіту, що розрізається у кожній родині на початку нового року», - зазначається у повідомленні.

У свою чергу, батьки та вчителі защедрували для своїх дітей, які приготували найсмачніші вареники з грибною підливочкою, та кутю в Греції на славу Українського роду, бажаючи йому миру, добра, злагоди та процвітання!

Фото, відео: ukrgrdumka.gr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-