Українці нідерландського Гронінгена відзначили Водохреще

Українці нідерландського Гронінгена відзначили Водохреще

Фото, відео
Укрінформ
Українці нідерландського Гронінгена провели традиційну зимову зустріч і відзначили Водохреще спільною вечерею із власноруч зробленими варениками і вечіркою «Вареник-паті».

Про цо повідомляє кореспондент Укрінформу.

На традиційну зимову зустріч українці зібралися в приміщенні Українськоі школи Гронінгена. Таке зібрання проводиться вдруге. Як зазначили учасники події, мета зустрічі – це збереження традицій і їх передача підростаючому поколінню, об‘єднання українців північних провінцій для єднання та спілкування.

«Вареник – паті» організувала фундація “Українців в Нідерландах”. Дорослі та діти показали майстер-клас з приготування вареників. Смаколики готували з сиром та картоплею.

Діти із задоволенням вчилися ліпити вареники, а потім варили і куштували свої вироби. Для них це було справжнє свято. Усе відбувалося під українську музику та пісні.

Спільне приготування вареників та вечеря – це чудова можливість для українців підтримувати власні традиції, поспілкуватися та навчитися гарно готувати, зазначили учасники заходу.

На “Вареник – паті” також завітали й голландці, аби навчитися готувати та насолодитися смаколиками.

Як відомо, 19 січня в Україні традиційно відзначають одне з найважливіших церковних свят - Водохреще, Хрещення Господнє, Богоявлення, Йордан.

Фото, відео: Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-