Акція «Свята без тата 2019»  зібрала рекордну суму на допомогу українським дітям

Акція «Свята без тата 2019» зібрала рекордну суму на допомогу українським дітям

Фото
Укрінформ
Польська акція «Свята без тата» у 2019 році зібрала рекордну суму на допомогу дітям українських загиблих бійців – понад 100 тис. злотих та майже 3 тис. подарунків.

Про це повідомляє Наше слово.

«103 тис. злотих (майже 764 тис. грн – ред.) та 2987 подарунків – це результат цьогорічної збірки «Свята без тата», - йдеться у повідомленні.

 Зазначається, що «цьогорічна збірка, яка завершилася 7 січня, стала рекордною за всі роки».

Цього року акція «Свята без тата», організована польскою ГО «Ініціатива Героям Майдану» у Варшаві за підтримки греко-католицької церкви та Українського дому у Варшаві, відбулася вп’яте. 

Ініціаторами акції виступили Галя Андрушкова та Вікторія Батрин – українки, мама і донька з Варшави. Упродовж кількох років вони також організовують літній відпочинок у Польщі для дітей героїв Небесної сотні та дітей українських бійців. На табори у польські гори щороку приїжджає кілька десятків дітей та молоді.

Нагадується, що акція «Свята без тата», започаткована в 2014 році, спочатку передбачалась як одноразова форма допомоги сім’ям бійців, які першими загинули на фронті.

Минулого року завдяки допомозі сотень людей вдалося зібрали 70 тис. злотих. За ці кошти отримали святкові подарунки 2,8 тис. українських дітей захисників України (загиблих, поранених і тих, котрі беруть участь в АТО/ООС). У подарунках, зокрема, були солодощі, дитяче харчування, іграшки, невелика сума грошей тощо.

Повідомляється, що «загалом за весь час існування акції святкові подарунки порадували близько 10,5 тис. дітей».

Як повідомляється на офіційному сайті Управління цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України (СІМІС), згадане Управління долучилося до акції  «Свята без тата» у 2019 році.

«Тисячі дітей в Україні проведуть Різдвяні свята без батька. У Варшаві для них організовується акція «Свята без тата». Завдяки цьому українські діти, родини яких постраждали від війни, зможуть отримати святкові подарунки», - йдеться у повідомленні.

«Фабрика ельфів», тобто усі задіяні в цій акції, збирають, пакують і відправляють в Україну подарунки від Святого Миколая. Цього року ці подарунки отримають діти загиблих на Донбасі українських військових пілотів та військових моряків, що перебувають у полоні.

Зазначається, що за підтримки Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Польща Андрія Дещиці ці подарунки прибули до Києва, а представники СІМІС зв’язалися з родинами та відправили кожний подарунок очікуючим їх дітям.

Фото: сторінка "Ініціативи Героям Майдану" У Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-