Кримська липа стала деревом року в Латвії

Кримська липа стала деревом року в Латвії

Укрінформ
Латвійське товариство дендрології обрало деревом року в Латвії у 2019 році Липу кримську.

Про це йдеться на сторінці Посольства України в Латвії у Facebook.

«12 січня 2019 р. за підсумками голосування Латвійського товариства дендрології деревом року в Латвії у 2019 р. обрано Липу кримську (Tilia x euchlora K. Koch), природнім ареалом поширення якої є Крим, Україна», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що «обрання Липи кримської стало голосом підтримки українських дендрологів».

«Латвійське товариство дендрології засуджує здійснення Росією анексії Криму, закликає до мирного врегулювання конфлікту, нагадуючи громадськості про необхідність зміцнення співпраці, демократії і людських цінностей в Європі», - зазначається у повідомленні.

У 2006 р. латвійські дендрологи відвідали українські парки і ботанічні сади, встановивши дружні стосунки з українськими колегами.

Посольство України в Латвії подякувало товариству «за цей зворушливий символічний жест».

На сайті Латвійського товариства дендрології зазначається, що Липа кримська є одним з найгарніших видів лип, які вирощують в Латвії з кінця 19 століття. Товариство дендрологів закликає ширше використовувати цей унікальний вид для окремих або групових насаджень.

Найбільша липа кримська у Латвії має стовбур завтовшки 2,5 м, завдяки чому знаходиться у категорії дерев, що охороняються.

Фото: dendrologi.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-