Учні української школи у Бельгії подолали близько 80 км заради колядування

Учні української школи у Бельгії подолали близько 80 км заради колядування

Фото
Укрінформ
Дорослі й малі колядники з української школи «Рідна школа» у місті Льєж (Бельгія) подолали близько 80 км під час колядування по місцевих українських родинах.

Про це йдется на сторінці школи у Facebook.

«Дякуємо всім родинам, які сьогодні тепло зустрічали наших колядників. 5 родин, ми наіздили близько 80 км, і це не враховуючи дорогу з дому до школи», - йдеться у повідомленні.

«Ще раз дякуємо і чудовим господарям, і нашим колядникам. Пропонуємо фото з гостинними родинами», - зазначається на сторінці школи.

Крім того, у школі нагадали, що 26 січня відбудеться вечір Коляди. «Чекаємо всіх на вечорі Коляди в нашій домівці 26 січня о 18 годині!», - повідомляється у Facebook.

Як зазначається у повідомленні дирекції школи на сайті Українці Бельгії, Українська Школа при Українському Культурному Центрі в Рокур (Льєж) навчає дітей української мови та відкриває для них чарівний світ українських традицій. Заняття проводяться в І та ІІІ суботу щомісяця шкільного року з 14:00 до 17:00 години.

До школи запрошують усіх дітей віком від 3-х до 12-ти років, батьки яких бажають, щоб їх дитина знала українську мову, вміла читати та писати, вміла співати українських пісень та багато інших традицій.

Школа має 4 класи: садочок (3-4 роки), перший клас (5-6 років), другий клас (7-8 років) і третій клас (9-12 років).

Окрім суботніх уроків розмовної мови, читання, граматики, лексики та співів, учні готують виступи на Свято Миколая та на День Матері, колядують в українських сім'ях і малюють писанки.

Під кінець навчального року вчителі та батьківський комітет організовують для дітей дводенну поїздку для відпочинку і перебування в україномовному середовищі.

Фото: сторінка  Ridna Shkola у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-