Пластуни Чикаго запрошують разом запалити Різдвяну Свічечку

Пластуни Чикаго запрошують разом запалити Різдвяну Свічечку

Укрінформ
Чиказькі пластуни запрошують усіх охочих приєднатися до щорічної акції «Різдвяна Свічечка».

Про це йдеться на сайті plastchicago.org.

«Запрошуємо всіх розпочати новий 2019 рік в Пластовому родинному колі на нашій Свічечці.

Пластова Свічечка відбудеться в суботу, 12 січня 2019, о 1:30 в Домівці», - повідомляєтся на сайті.

Зазначається, що у ці святкові дні в пластових станицях по всьому світу відбувається "Різдвяна Свічечка" — традиційна пластова акція, що була започаткована в діаспорі у 1950 році. Пластуни по цілому світу духовно об’єднувались, запаливши символічну “свічечку” в той же час, коли в Україні сходила перша зірка і починався Святвечір.

З часом пластуни міняли час зустрічі, але традиція “запалювання свічечки” продовжувалась. Вона триває і сьогодні. У багатьох станицях пластуни сходяться разом і спільно запалюють “свічечку” як символ духовної злуки всіх пластунів з українським народом.

Коротка програма надає святковий настрій, а зустріч пластової родини дає нагоду собі взаємно побажати веселих свят, а також подивитись на пластові вертепи і спільно поколядувати.

Повідомляється, що традиційно на “Різдвяній свічечці” голова осередку запалює 3 свічки, що їх тримають члени різних Уладів (УПН, УПЮ та УСП). Першу – “за всіх тих, які відійшли від нас, за всіх тих, які загинули за кращу долю України”. Другу – “за всіх українців в Україні та розкинених по цілому світу”. Третю – “за всіх пластунів і пластунок, розкинених по цілому світу”.

Опісля того, від цих троьх свічок, інші пластуни запалюють власні свічки і несуть цей вогник, що об’єднує всіх пластунів, до своїх осель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-