У центрі Лондона українці провели акцію проти російської агресії

У центрі Лондона українці провели акцію проти російської агресії

Фото
Укрінформ
Українці в Лондоні провели акцію проти агресії Росії навпроти резиденції британської прем’єрки Терези Мей.

Про це повідомляє Громадське.

«Кілька десятків людей зібралися в центрі Лондона увечері 9 січня. Із прапорами та українськими піснями українські активісти, які живуть в Британії, провели акцію проти політики Росії. Вони розташувалися на Даунінг-стрит, безпосередньо навпроти будинку прем’єрки Великої Британії Терези Мей», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що головна мета акції – привернути увагу британців до агресії РФ в Україні, яка триває.

«Британці не знають, що в Україні іде війна. Газети про це вже не пишуть, Україна вийшла з новин дуже давно, тому це єдиний спосіб нагадати — вийти на мирний протест і розказувати людям, що відбувається в Україні», — каже лідерка «Євромайдан. Лондон» Наталя Равлюк.

Акції в урядовому кварталі Лондона українці проводять з початку російської агресії в Азовському морі. Упродовж дії воєнного стану виходили на мирні мітинги щодня. Після закінчення — раз на тиждень.

Читайте також: Парламент Британії поновлює дебати щодо угоди про Brexit

«Ми задоволені їхньою реакцією. Після того, як ми вийшли, британський корабель прибув до Одеси для підтримки. Не знаю, чи ми його наколядували, чи так співпало, але нас тут чують і бачать», — розповіла учасниця акції.

Учасники акції наполягають на більших санкціях проти Росії та підтримці Україні.

«Ми завжди говоримо в своїх зверненнях про відключення SWIFT, замороження активів російських олігархів, які близькі до Путіна, про надання військової допомоги Україні, оскільки Британія є підписантом Будапештського меморандуму», — зазначила Равлюк.

Нині українці в Британції готують лист-звернення до прем’єрки Британії Терези Мей про необхідність надання допомоги Україні та сприянню звільнення полонених українців.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-