Австралійська громада зібрала понад $90 тис. для допомоги українським військовим

Австралійська громада зібрала понад $90 тис. для допомоги українським військовим

Укрінформ
Австралійська громада зібрала 128 тис. австралійських доларів (понад 90 тис. доларів США – ред.) у Фонд допомоги військовим та ветеранам України.

Про це повідомляє uatv.

"У партнерстві з благодійною організацією “Ротарі Австралія” (RAWCS), міжнародним благодійним фондом “Карітас України” та Союзом українських організацій Австралії (СУОА), створено кризовий апеляційний фонд для надання гуманітарної допомоги постраждалим від війни військовим та ветеранам і їхнім сім’ям", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, активістам вдалося зібрати $128,000 AUD (приблизно 91,315 американських доларів, – ред.).

"Це показує, чого може досягти невелика громада, подібна до нашої, коли вона об’єднана навколо великої справи, а зокрема – справи підтримки команди учасників національної збірної на Іграх Нескорених, змагання яких відбулися у Сіднеї”, – зазначається у повідомленні.

Із загальної зібраної суми було витрачено $10 000 AUD на потреби спортсменів під час їхнього перебування в Сіднеї. “Це подарунки, екскурсії , автобусний транспорт та обіди”, – додали в СУОА.

Читайте також: Фріз пропонує Rotary International підписати меморандум про співпрацю

Зазначається, що Комітет СУОА кризового апеляційного фонду України наразі обговорює з організаціями “ Карітас України” , Канадським Українським Фондом, Міністерством охорони здоров’я України та Адміністрацією Президента визначення конкретних проектів, на які будуть спрямовані зібрані кошти.

Голова СУОА Стефан Романів наголосив, що мета організації  – допомогти тим, хто найбільше постраждав від війни. “2018 рік був роком великих зусиль, але, як ми всі бачимо, події, які відбуваються сьогодні в Україні, потребують довгострокового зобов’язання. Ми всі повинні внести свою частку, щоб допомогти Україні та 20 тисячам поранених і понад 1 мільйону переміщених осіб”.

Також СУОА планує розпочати нову програму під назвою “Допомога Україні один долар в день”. “Основна увага цього проекту буде зосереджена на тому, щоб заохотити людей підписатися на щомісячне благодійне пожертвування, яке буде дорівнювати лише $1 на добу. Але коли ця програма буде прийнята по всій країні, це матиме велике значення для України”, – додали в організації.

Видання нагадало, що в Україні статус УБД отримали майже 355 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-