Українська громада відвідала у Самсуні врятованих українських моряків

Українська громада відвідала у Самсуні врятованих українських моряків

Фото
Укрінформ
Голова Чорноморської асоціації українців Людмила Шимко відвідала українських моряків, яких вдалося врятувати після катастрофи на Чорному морі поблизу Самсуна.

Про це повіомляє Ukr-ayna.

«Після того, як екіпаж доставили у лікарню, ми разом із Консулом України та Губернатором Самсуна відвідали наших моряків у лікарні. Вони потроху відходять від пережитого, адже на своїх очах втратили друзів та колег. В цілому, їх життю нічого не загрожує», – сказала Людмила Шимко.

Вона відзначила, що турецька влада одразу відреагувала і попіклувалася про забезпечення врятованих моряків  усім необхідним. « Зараз моряки переживають через відновлення документів. Наш Консул поряд з ними, підтримує їх та допомагає з документами та поверненням додому», - повідомила Людмила Шимко.

Українських моряків у лікарні Самсуна відвідав також їх рятівник Мертжан Оздемір, який  брав безпосередню участь у рятувальній операції.

Раніше Посол України у Туреччині Андрій Сибіга повідомив, що турецькі лікарі вирішили виписати з лікарні всю команду моряків уранці в четвер. Після цього їх доправлять до Анкари та нададуть сприяння у поверненні на Батьківщину.

Як повідомляв Укрінформ, зранку 7 січня біля берегів Самсуна через погодні умови затонуло торговельне судно. З 13 членів екіпажу 11 були громадянами України. Загинули четверо українців.

Фото: Ukr-ayna

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-