СКУ вітає схвалення МВФ нової програми кредитування для України

СКУ вітає схвалення МВФ нової програми кредитування для України

Укрінформ
Світовий Конґрес Українців привітав рішення Міжнародного валютного фонду про схвалення програми кредитування для України на суму 3,9 млрд доларів США.

Про це повідомляється на сайті Світового Конґресу Українців.

«Світовий Конґрес Українців (СКУ) вітає рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) від 18 грудня 2018 р. про схвалення 14-місячної програми кредитування (Stand-By Arrangement) для України загальною сумою 3,9 млрд доларів», - йдеться у повідомленні.

“Незважаючи на військову агресію проти України з боку Росії, Україна здійснює успішні макроекономічні та структурні реформи, які включають антикорупційні заходи. Таке рішення МВФ зміцнює довіру до економіки України на міжнародних ринках та буде приваблювати більше прямих іноземних інвестицій в країну”, - заявив Президент СКУ Павло Ґрод.

Нагадується, що МВФ у своїй заяві відзначив кроки української влади зі скорочення державного боргу за допомогою фіскальної консолідації та зниження рівня інфляції, а також зі впровадження цільових реформ для вдосконалення податкової системи, державного управління, фінансового та енергетичного секторів, продовжуючи в той самий час допомагати найбільш вразливим верствам населення.

«Ця програма кредитування є значним стимулом для України, що дасть змогу продовжувати поступ у сфері антикорупційних реформ та приватизації, буде сприяти залученню інвестицій, покращить загальний інвестиційний клімат, надасть більші можливості та покращить рівень життя українського народу», - йдеться у повідомленні.

СКУ наполегливо закликав МВФ утриматися від висування умов для України, що можуть поставити під загрозу подальші реформи та ускладнити крихку соціально-економічну ситуацію. «Провідна роль і відданість Міністра фінансів України Оксани Маркарової та Директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард стали вирішальними для прийняття позитивного рішення на цьому важливому етапі продовження економічного та політичного розвитку України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нова програма МВФ: чому це важливо для країни у стані війни

Перший транш у розмірі 1,4 млрд доларів США у рамках цієї програми кредитування очікується на початку 2019 р. Виділення двох наступних траншів буде погоджено наступного року згідно з результатами піврічних звітів МВФ.

У СКУ нагадали, що 18 грудня 2018 р. Світовий банк також схвалив виділення фінансової гарантії на суму 750 млн доларів США для підтримки українських реформ у сферах банківської системи, боротьби з корупцією, сільськогосподарських земель, пенсійного забезпечення, субсидій за комунальні послуги та охорони здоров'я. Ця гарантія допоможе Україні додатково залучити близько 1 млрд доларів США міжнародного фінансування для підтримки державного бюджету, а також зміцнити економіку країни напередодні президентських та парламентських виборів у 2019 р.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-