В Азербайджані відбувся перший конкурс української пісні

В Азербайджані відбувся перший конкурс української пісні

Фото
Укрінформ
У столиці Азербайджану в неділю, 23 грудня, відбувся перший конкурс української пісні "Українські вечорниці в Баку, 2018".

Організаторами заходу виступили Посольство України в Азербайджанській Республіці за підтримки Українського конгресу Азербайджану та Української громади імені Франка у місті Сумгаїт, повідомляється на сайті МЗС.

Зазначається, що у заході взяли участь представники Міллі Меджлісу Азербайджану, Державного комітету з роботи з діаспорою Азербайджану, політологи, журналісти та члени української діаспори в Азербайджані.

Спеціально запрошеним гостем та одним з членів журі на пісенному конкурсі стала переможниця 8 сезону телевізійного конкурсу «Голос країни» Олена Луценко. Головою журі стала Римма Шаповалова - заслужена артистка України, художній керівник телевізійного проекту «Яскраві діти України».

Конкурс «Українські вечорниці в Баку, 2018» / Фото: mfa.gov.ua

Формат конкурсу передбачав виконання українських пісень конкурсантами у трьох вікових категоріях: І – категорія 6-11 років, ІІ категорія - 12-14 років, ІІІ категорія 15-20 років.

Читайте також: Дідухи, павуки та двометровий янгол: Прикарпаття святкує Різдво

Посол України в Азербайджані Олександр Міщенко у вітальному слові до учасників та гостей конкурсу підкреслив, що, незважаючи на важкі випробування, які переживає Україна у зв’язку з російською агресією, дух українського народу незламний. Українці завжди об’єднувалися навколо своєї мови, культури, віри, традицій і землі, але особливе місце в серці кожного українця займає народна пісня, зазначив дипломат, додавши, що з піснями вирушали козаки в походи, пісні супроводжують героїчні подвиги українських воїнів на Донбасі й сьогодні.

Як поінформували в посольстві, переможці в усіх трьох вікових категоріях були нагороджені відзнаками - символами конкурсу у вигляді скрипкового ключа, а також сертифікатами на безкоштовний відпочинок в Трускавецьких оздоровницях – санаторіях «Карпати», «Шахтар» та «Лісова пісня», які були надані посольству за сприяння мера м. Трускавець Андрія Кульчинського. Окрім цього, усі дипломанти, а також учасники конкурсу отримали «солодкі» подарунки найкращих українських кондитерських виробників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-