У Віндзорському замку заспівали українського

У Віндзорському замку заспівали українського "Щедрика"

Фото
Укрінформ
Різдвяний "Гімн дзвіночків" ("Carol of the Bells"), який є легендарним "Щедриком" українського композитора Миколи Леонтовича, пролунав у Віндзорському замку.

Про це повідомляє інформаційний портал Стожари.

«У Великій Британії у Віндзорському замку відомий хор Георгіївської каплиці виконав різдвяний "Гімн дзвіночків" ("Carol of the Bells"), який є легендарним "Щедриком" українського композитора Миколи Леонтовича», - йдеться у повідомленні.

Хор упродовж цього року кілька разів виступав для королеви Єлизавети II і членів королівської сім'ї. У тому числі, хор Георгіївської каплиці співав на Королівській службі і на весіллях герцога і герцогині Сассексской у травні та принцеси Євгенії і містера Джека Бруксбанка в жовтні.

Віндзорський замок нині є офіційною резиденцією британських монархів у Віндзорі над Темзою.

Нагадаємо, що основу музичної спадщини Леонтовича складають хорові мініатюри - обробки українських народних пісень, які й донині є неперевершеними й виконуються всіма українськими хорами України та діаспори. Це позначені великим талантом композитора перлини народного мелосу "Щедрик". Але про походження колядки "Щедрик" відомо небагато. Текст пісні відомий ще з дохристиянського періоду. Багато років ця колядка популярна в українських селах. Її регулярно співають на Різдвяні свята.

Першу музичну обробку «Щедрика» зробив український композитор Микола Леонтович. Вперше в аранжуванні Леонтовича колядку виконав хор Київського університету імені Святого Володимира, під керівництвом Олександра Кошиця, рівно 101 рік тому.

Фото: Стожари

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-