В Японії презентували унікальне українське кімоно

В Японії презентували унікальне українське кімоно

Фото
Укрінформ
Кімоно з українськими мотивами, створене японськими майстрами з використанням старовинних технік, вперше презентували у Токіо.

Дружина Посла України в Японії Марія Харченко 23 грудня відвідала у ньому прийняття в Імператорському палаці з нагоди Дня народження Імператора, повідомляється на сайті диппредставництва.

«По-перше, це – унікальне та єдине у світі кімоно: воно є витвором мистецтва, який відображає поєднання японської та української культур. Таке кімоно є справжнім символом українсько-японської дружби. По-друге, цьогорічний прийом є останньою нагодою привітати Імператора Акіхіто, який у наступному році планує передати справи своєму спадкоємцю", - зазначив Посол України Ігор Харченко.

Зазначається, що українське кімоно було створено в одному зі стародавніх культурних центрів Японії – м.Канадзава преф.Ісікава у рамках проекту  «Imagine OneWorld Kimono Project». Метою проекту є створення японських кімоно з національними мотивами різних країн світу у контексті підготовки культурної програми Олімпійських ігор 2020 р. у м.Токіо.

В якості основних мотивів для українського кімоно були використані соняхи, писанки, лелеки, а також пам’ятник Володимиру Великому – Хрестителю Київської Русі. Виготовлено кімоно майстром техніки фарбування шовку з використанням рослинних мотивів «Кага-юдзен», яка має понад 500 років та є притаманною р-ну Кага (преф.Ісікава) – М.Ота, до майстерні якого 30 жовтня завітав Посол І.Харченко. Японський пояс для кімоно «обі» виготовлено у м.Кіото. Для виготовлення кімоно знадобилося приблизно вісім місяців, поясу – три.   

За словами керівника проекту Й.Такакура, згода вбратися у традиційний японський національний одяг спеціально для відвідання протокольного заходу в Імператорському палаці у день національного свята Японії є «найвищим із можливих виявів поваги до країни перебування» з боку подружжя українського представника і «свідченням дійсно дружнього ставлення до Японії з боку України». 

Посольство України в Японії висловлює щиру подяку директору проекту «Imagine OneWorld Kimono Project» Й.Такакура, координатору для української сторони – Д.Міцубаясі, а також спонсору українського кімоно представнику компанії «Komaba Planning Ltd.» С.Іде.

Фото: офіційний сайт Посольства Україні в Японії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-