Фотовиставка у Празі розповідає про українських жінок-воїнів

Фотовиставка у Празі розповідає про українських жінок-воїнів

Фото
Укрінформ
Виставка фоторобіт про українських жінок, які боронять Україну від російської агресії, триває у Празі.

Про це повідомляється на сайті Посольства України у Чехії.

«Це історія про жінок - учасниць бойових дій на Сході України. Деяким всього 22 роки, кілька з них воює проти Росії від своїх 18», - зазначається у повідомленні.

Автором фотографій став чеський фотограф Давід Тєшінський. Він вирушив на лінію розмежування, щоб задокументувати життя захисниць українських кордонів. Ці жінки звикли до пострілів, бойових завдань і уніформи, які стали невід’ємною частиною їхнього життя. Так з'явився проект "Війна ще не скінчилася".

Повідомляється, що виставка проходить у галереї при Посольстві України в Чехії (вул. Шарля де Голля, 29, Прага 6). Фотографії будуть доступнії для огляду до 30 січня з 10-00 до 18-00 за попередньою реєстрацією (контактний e-mail: ukremb.prague@gmail.com). 

Проект відбувається за підтримки Посольства України, об'єднання «Українські профспілки в Чехії» та Міністерства інформаційної політики України.

Як зазначається, за даними Генштабу, в Збройних силах України на різних посадах проходять службу понад 25 тис. жінок. Із них понад 3 тис. - офіцери. У цілому жінки складають 22,4% від загальної кількості військовослужбовців ЗСУ. 

Фото: з сайту Посольства України у Празі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-