Делегація СКУ зустрілася із предстоятелем Православної церкви України

Делегація СКУ зустрілася із предстоятелем Православної церкви України

Укрінформ
Делегація Світового конгресу українців зустрілася у Києві із новообраним предстоятелем Православної церкви України митрополитом Епіфанієм.

Про це повідомили у прес-службі СКУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У ході зустрічі було передано вітальний лист від Президента СКУ Павла Грода з нагоди обрання Блаженнішого митрополита Епіфанія на високий і відповідальний пост Предстоятеля Православної Церкви України під час історичного Об’єднавчого Собору в Києві”, - зазначили у прес-службі.

Читайте також: Канада привітала Україну зі створенням Єдиної помісної церкви

Cторони обговорили загальні напрямки майбутньої співпраці між Православною Церквою України та СКУ, у тому числі широке визнання та утвердження у світі новоствореної Церкви.

“Віримо, що відданість християнським ідеалам, глибина духовних переконань та мудрість стануть запорукою Вашого успішного служіння Православній Церкві України, яка уособлює віковічні прагнення мільйонів українських православних християн мати свою, незалежну від Московського Патріархату, українську автокефальну помісну Православну Церкву," - зазначив у листі Президент СКУ Павло Грод.

Читайте також: Митрополит Епіфаній сказав, скільки парафій налічує УПЦ

Додамо, що від імені української діаспори із митрополитом Епіфанієм зустрівся директор представництва СКУ в Україні Сергій Касянчук та президент українського конгресового комітету Америки Андрій Футей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-