Українці у Британії нагадали про російську агресію

Українці у Британії нагадали про російську агресію

Відео
Укрінформ
Свій спосіб нагадати про російську агресію та зібрати кошти на допомогу людям, яких зачепила війна, обрали українці Великої Британії.

Напередодні Різдвяних свят вони днями колядували на Трафальгарській площі та біля резиденції британського прем’єр-міністра на Даунінг-стрит, 10, йдеться у відео на сайті Голосу Америки.

«Ми проводимо таку подію вже третій рік. Я думаю, це важливо для самих українців, тому що це традиція – співати колядки перед Різдвом і на Різдво. І це саме те місце, куди вони можуть прийти і послухати наші українські співи, поспілкуватися один з одним і підтримати українську культуру і традиції саме тут, за кордоном, у Лондоні», - зазначила головний координатор фонду British-Ukrainian Aid Тетяна Вовнянко.

У свою чергу, активіст фонду British-Ukrainian Aid Райнер-Елк Андерс зазначив: «Я є тут, щоб підкреслити той факт, що в Європі триває війна. Майже 11 тисяч людей загинуло, і майже 12,5 тисяч дітей щотижня проводять щонайменше 6 шість годин у бомбосховищах».

На Даунінг-стрит, 10, українці колядували під дощем біля постійного пікету за звільнення українсього режисера Олега Сенцова та проти російської агресії. Учасники пікету тримали плакати з надписами «Free Sentsov!», «10 000 загиблих в Україні – завдяки Путіну», «Врятуйте Україну від червоного терору Путіна!»)

«Ми мокнемо тут, аби підтримати тих хлопців, що на фронті, під кулями. Щоб пам’ятали англійці, що там робиться. Бо як не спинять (Росію – ред.) і не поможуть нам там (в Україні - ред.), то скоро їх тут чекатиме те ж саме», - сказав один з учасників пікету.

Відео: Голос Америки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-